人的罪性

基督教人认为,人都是有罪的。这个罪不是指刑事上的罪,而是与生俱来的原罪,从亚当和夏娃那里留下来的。我不置可否。

我的理解,人不可能完美。没有人会没有错,不论是有意的还是无意的。是不是用“罪”这个字是另一回事。

人是活的。 活的一个表现是不断学习,不断反省。以平常心看待别人的错,学习宽容,警示自己。当然,也学习原谅自己。

Advertisements

发表评论

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 更改 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 更改 )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 更改 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 更改 )

Connecting to %s